2009. december 25., péntek

találtam

A tó partján ül a százesztendős anyóka és Piskóta, aki rendes nevén Júlia. Várják a csónakot, ami majd átviszi Piskótát a legkisebbek szigetére, ahol a világ legapróbb fái, madarai, állatai és gyerekei élnek. No meg Kuszkó bácsi, akinek az apró termetű Piskóta egészen az orráig ér. De mi történik, ha Piskóta mégsem akarja megtalálni ezt a szigetet, ha közben kistestvére születik, ha közben megnő?

a piskóta

hát ha már ez a címem akkor megosztom veletek a piskótatészta receptjét. szóval fogsz x mennyiségű tojást, ugyanannyi kanál lisztet meg cukrot és gyakorlatilag összekevered és annyi. na jó azért előtte ajánlatos összekeverni először a cu-cu-cu-cukrot meg a tojássárgáját. aztán a másik tálban felvered a tojásfehérjét. utána ezt a kettőt összekevered és nagyon szép színe lesz. ahogy a fehér meg a sárga keveredik. utána kanalanként hozzáadod a lisztet meg egy kis sütőport és tulajdonképpen kész. innentől kezdve már fantázia kérdése az egész.

hamarosan megosztom veletek a kedvenc piskótaalapú sütireceptemet is.

meg amúgy is, karácsony van

hát eljött ez a pillanat is. Immár nekem is van blogom. Bár nem tudom miért. Lehet nem is fogom használni meg amúgy se fogja senki olvasni de azért majd elírosgatok itt a magam szórakoztatására.
legalább nem facebook-on fogok függni állandóan tanulás helyett.
mondjuk most is azt kéne. mármint tanulni, és végül is olvastam 20 oldalt de aztán inkább játszottam marioval. meg amúgy is, karácsony van. csak az a baj h így fog eltelni a szünet m mindig lesz mire hivatkozni én meg semmire nem jutok majd a tanulással. pedig most h olvastam a bevezetés a szociológia c. könyvet. megint nagyon lelkes lettem. és megint nagyon örülök h ezt tanulhatom, m nagyon érdekes. meg elgondolkodtat dolgokról. pedig ebben a félévben elég sokszor gondoltam arra, h lehet ez az egyetem nem nekem való. de aztán tegnapelőtt megkaptam a szemináriumi értékelést és örültem annak amit a tanár írt rólam. m azt írta, h nagyon szerette olvasni a beadandóimat, m tetszett neki a stílusom, m h látta h megértettem amit olvastam. meg látta a fejlődést év elejéhez képest. és ennek nagyon örültem m azokon az összefoglalókon néha nagyon sokat szenvedtem és nem tudtam h érdemes-e, de ez most adott egy kis biztatást. meg az is volt benne h jó h ilyen kis mosolygós vagyok meg egész jók voltak a hozzászólásaim is az órán. és akkor belegondoltam h lehet logikából nem leszek ötös, sőt még négyes se, de nem is az a fontos. hanem mondjuk pont ez a tárgy. de a társ. elmélet vizsgától most nagyon parázok. most olvastam h 38%-os volt a bukási arány...jajjj. de ezt most jó tanulni.

na majd meglátjuk