2010. január 28., csütörtök

csokoládé, csokoládé, csokoládé


Íme a csodálatos csokoládétorta receptje az én Annámnak, ha meg késve is, de itt van.

Hozzávalók:
340 g félédes tejcsoki (bár szerintem étcsokival is nagyon fincsi lehet)
háromnegyed bögre cukor
170 g vaj
5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája
egyharmad bögre liszt
kakaópor
porcukor

A cukrot, a vajat és a csokit tedd bele egy hőálló tálba és gőz fölött olvaszd össze őket. Aztán tedd félre hogy kihűljön egy kicsit. Miután kihűlt keverd bele a tojássárgáját egyenként. Ezután pedig keverd bele a lisztet. Ha ez megvan, a tojásfehérjéket verd ne túl kemény habbá egy tálban. Óvatosan keverd össze a masszát és a tojásfehérjét. Végül öntsd az egész masszát egy kivajazott kapcsos tortaformába (25 cm) és süsd 180 fokon, amíg megsül.
Ha kihűlt vedd ki a tortaformából és szórd meg kakaóporral meg porcukorral.

Hát ennyi.
sok sikert hozzá :)

2010. január 26., kedd

Ma amikor kiléptem a kapun azt vettem észre, hogy süt a nap. úgy igazán. olyan szép téli havas tájas napsütéses idő volt. amikor lefagy az orrod, meg a füled és nagyon el kell egy kesztyű, de mégse olyan, mintha tél lenne, mert a szemedbe süt a nap. na és ez ha csak egy kis időre is, de elfelejtette a gondjaimat. és nem éreztem olyan üresnek az életemet. teljesen fel voltam töltődve. nem energiával, mert persze ma is egész nap majdnem elaludtam és nagyon fáradt voltam. hanem olyan...hát nem is tudom. mondhatnám azt hogy lelki erő, de nem akarom. nem szeretem ezt a kifejezést. egyszerűen csak jó volt...lenni.

na ez az ami abszolút nem volt igaz a tegnapi napra. levizsgáztam az utolsó tárgyból is és hát rám szakadt a nagy nagy semmit tevés. és én mondom mindenkinek ez borzasztó. de tényleg. már mindenki hazament debrecenbe vagy tanulnak. én meg itt voltam egyedül. na jó hát végül is főztem (nagyon finom tejszínes-gombás szószt meg tésztát) meg zenét hallgattam meg végre pihentem egy kicsit. de várom h holnap hazamenjek végre. meg azt is hogy elkezdődjön a köv félév. m egész érdekes óráim lesznek. kíváncsi vagyok rájuk.
és nagyon szeretnék ebből a félévből többet kihozni. hogy ha befejezem akkor azt mondhassam hogy na igen, ez így jó volt. ezen leszek.

2010. január 20., szerda

zene

ez olyan, hogy arra nincs szó

2010. január 18., hétfő

annyira várom már, hogy vége legyen ennek a vizsgaidőszaknak. főleg most, hogy már csak kb egy hét van hátra.
és ha vége lesz, akkor végre pepecselhetek bűntudat nélkül. amit most kiszeretnék próbálni az a zsugorka. már sokszor amikor láttam ilyen ékszereket, mindig eszembe jutott, hogy de jó lenne ezt kipróbálni. és most végre találtam helyet, ahol lehet venni. meg szeretnék elmerülni az égethető gyurmában is. meg persze a nemezelés. annyira régen csináltam már ilyeneket. a következő félévet szeretném ilyen dolgokra fordítani. meg persze varrogatni filcekből mindenféle dolgokat.
nagyon sok ötletem gyűlt fel most, aminek persze nagy részét el fogom felejteni. de remélem még akkor is megmarad pár használható. és meglephetem majd velük a barátaimat.
meg most szeretnék az albérlet bejárati ajtajára kirakni pár aranyos dolgot. és akkor talán kicsit otthonosabb lesz.
"Ha használok egy szót - mondaná Humpty Dumpty - az azt jelenti, amit én jelentésként hozzárendelek, sem többet, sem kevesebbet annál. A monopólium Humpty Dumptynak való szó."

Ezt a közgáz könyvben találtan, amikor a monopóliumokról tanultam.

Ja, és a legviccesebb mondat amit a könyvben olvastam a következő.
"Harry természetesen szeretne kevesebb időt tölteni a kerti munkával, és szombatonként tovább élvezni régi Neil Diamond-kazettáinak szentimentális dallamait."

2010. január 17., vasárnap

alma

Az én drága Annámnak 19. születésnapja alkalmából
Az örök és elmaradhatatlan sláger

zenit

minap fényképeztem a kis zenittel, mert annyira szép volt az udvar. minden deres volt és nagyon jól néztek ki. nagyon tiszta színe volt a dolgoknak. csak kár, hogy feketefehér film volt benne. vagyis nem biztos hogy kár, mert így meg lehet hogy sokkal szebbek lesznek a képek. egyre jobban rájövök, hogy hogy kell használni. aztán majd ha előhívatom a képeket és akár csak egy jó is lesz benne - mert jajj de örülnék ha csak egy jó is lenne benne - akkor majd valahogy megpróbálom feltenni ide.

a hét sikere: 4-es lettem logikából, pedig azt hittem hogy a javítómmal rontani fogok, de nem. amikor megláttam itt ugráltam a szobámban.
most viszont vissza kell térnem a fantasztikus közgazdaságtanhoz, mert nem lenne jó ebből is megbukni.

2010. január 14., csütörtök

jazz korszak



Ó ez a kor. Azok a nők, azok a ruhák, kalapok, hajak. És a zene.
Ha választhatnék biztosan a jazz korszakban szeretnék élni. Jajj de jó, jajj de jó.

Egyébként ezt a képet akkor találtam amikor képet kerestem, hogy milyen hajat vágassak, ha egyszer rászánom magam. Most egy ponttal vezet a hajvágás.
cukrász akarok lenni vagy szakács
én csak sütni meg főzni akarok az embereknek, hogy örüljenek

2010. január 13., szerda

új év, régi tervek

Először is...juhúúú megvan a pszichológia vizsgám. Nagy öröm.

nagyon sok tervem van erre az évre és ezeket le kell ám jegyezni, különben úgy elfelejti őket az ember, mint a sicc. vagyis nem is tudom. ha úgy elfelejtem őket, mint a sicc akkor lehet hogy annyira nem is fontosak. mármint ha valami igazán fontos, akkor azt az ember nem felejti csak úgy hipphopp el. csak mindig halogatnám a dolgokat és elszaladna a következő félév is gyorsan, mint a mostani.

Szóval
Zsonglőrködés
Budapesti kalandozásaim folytatása
Főzni-sütni, sokat és változatosan
Megtanulni rendesen használni a Zenitet és gyönyörű képeket csinálni vele
További pesti barátok szerzése
Bátorságot gyűjteni, hogy levágassam a hajam
(Tánc)színházba menni
nem elfelejtkezni a WAMP-ról!!!!
végre megnézni azokat a filmeket amik már évek óta fent vannak a filmlistámon (ez most
elég hosszú lenne és inkább nem írom most le ide, de ha látok valami jót beszámolok róla)
Biciklizni Pesten
Elmenni múzeumba
és persze még rengeteg minden amit az idő hasznos eltöltése alatt érteni lehet
és kevesebbet búslakodni

Ezek a tervek igazából szinte minden évben ugyanazok és sose sikerül őket megvalósítanom. olyan hamar elrepül az idő és nem csinálok semmit, mert mindig csak ide-oda tologatom a dolgokat és ez már nagyon nem jó így. muszály változtatni valamit. igazából csak szeretnék egy olyan évet, vagy félévet amit úgy zárhatok le, hogy azt mondhatom, hogy jó volt, és hogy rengeteg klassz és hasznos dolgot csinálhattam. több olyan ember kéne akikkel ilyeneket lehet csinálni, mármint akivel lehet csak úgy pepecselni dolgokon.
Meg szeretném ha a gondolataimat értelmes mondatok formájába tudnám önteni

Ma biciklivel voltam egyetemen...olyan jól éreztem magam hogy megint bicikliztem. Hiányzott már.

2010. január 10., vasárnap

film

már írtam, hogy megnéztem a tamara című filmet.
itt van belőle egy kis ízelítő.
meg a link.
http://film.indavideo.hu/video/f_tamara
tessék megnézni.
aztán ha valaki megnézné a kommentekben elmondhatja majd hogy tetszett-e. na inkább nem beszélek feltételes módban. nézzétek meg és kész
jó szórakozást hozzá




alakul-alakul

Na itt egy kis zenebona füleiteknek (ott oldalt). Remélem szeretni fogjátok őket, mert az én informatikai tudásommal nem volt ám egyszerű mire összehoztam.
Ja és ha megveszem azt a fényképezőt, amit kinéztem, akkor hamarosan klassz kis képek is lesznek fent. Mert hát jó az a kis Zenit, amit apa nekem adott, mert azzal tényleg jó képeket lehet csinálni, meg szeretném is megtanulni jól kezelni. Csak hát amíg én elfényképezek azzal egy tekercset, hát valljuk be egy digitális gép gyorsabb. meg azt nem kell előhívni, meg ilyenek. De ha majd lesz mindkettő (analóg, meg digitális is) akkor lehet gyorsan is csinálni képeket, amiket mindenhova fel lehet tölteni, meg lehet majd szépeket is, aminél még meg lesz a fotózás varázslata. Mert az nagyon jó. A varázslat nagyon jó dolog.
Ja meg rajzolni is lehet most már oldalt arra a fehér foltra (egy tipp: kattintással lehet színt váltani).
Jó szórakozást

2010. január 2., szombat

mégse


Hát végül is nem voltam bábszínházban. Pedig húgommal mentem volna. A kis december királyt néztük volna. Bár már mindketten láttuk külön-külön. Ő az iskolával volt. (De jó neki ők még járnak rendszeresen bábszínházba. mi már nem. De miért nem?)Én meg Veronikával. Nagyon jó volt, mert amikor odamentem elég rossz kedvem volt, de ez a darab, meg persze Veronika jó kedvre derítettek. Mindenkinek ajánlom. (Vannak benne óriási gumicukrok).
De aztán amikor mentünk volna múlt héten, anya elfelejtette elhozni tesómat. Én meg mivel előző nap Jézuska születésnapját ünnepeltük nem aludtam otthon. És az utolsó pénzemen sms-t írtam neki h mikorra jöjjön meg hova. De nem jöttek és ott álltam egyedül a bábszínház előtt és nem tudtam felhívni senkit, hogy most hol vannak, meg hogy jönnek-e egyáltalán. szóval végül is hazajöttem és nem nem mentem be. Sebaj

Megnéztem a Tamara című Hajdú Szabolcs filmet. Nézzétek meg ti is. (kék csirkék, piros disznócska, és egyéb színes állatok, meg kalap)