2010. január 28., csütörtök

csokoládé, csokoládé, csokoládé


Íme a csodálatos csokoládétorta receptje az én Annámnak, ha meg késve is, de itt van.

Hozzávalók:
340 g félédes tejcsoki (bár szerintem étcsokival is nagyon fincsi lehet)
háromnegyed bögre cukor
170 g vaj
5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája
egyharmad bögre liszt
kakaópor
porcukor

A cukrot, a vajat és a csokit tedd bele egy hőálló tálba és gőz fölött olvaszd össze őket. Aztán tedd félre hogy kihűljön egy kicsit. Miután kihűlt keverd bele a tojássárgáját egyenként. Ezután pedig keverd bele a lisztet. Ha ez megvan, a tojásfehérjéket verd ne túl kemény habbá egy tálban. Óvatosan keverd össze a masszát és a tojásfehérjét. Végül öntsd az egész masszát egy kivajazott kapcsos tortaformába (25 cm) és süsd 180 fokon, amíg megsül.
Ha kihűlt vedd ki a tortaformából és szórd meg kakaóporral meg porcukorral.

Hát ennyi.
sok sikert hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése